Om oss på KanKlara

“Vi vill öka din förmåga att klara en kris”

Vad gör man om vardagen vänds upp och ner?

Det behöver inte vara långt bort att de bekvämligheter vi lätt tar för givet försvinner. En rejäl storm som orsakar strömavbrott, trafikolyckor som minskar framkomlighet för varutransporter, eller störningar i viktiga it-system är sådant som kan göra att vi inte längre kan värma mat, handla i affärerna, använda toaletten eller tända lampan hemma. Och vad många inte vet är att hen av samhället förväntas klara sig själv i flera dygn. Det finns nu ett förslag från Försvarsberedningen att vi ska klara oss utan samhällets stöd i 7 dagar om det blir kris.

“Vad många inte vet är att man förväntas klara sig själv i flera dygn.”

De senaste åren har vi i vår storfamilj reflekterat en hel del över vår egen förberedelse, och vad vi bör tänka på eller behöver i olika situationer. När vi började göra research fanns dock oändligt mycket information, checklistor och dystopiska råd att försöka förhålla sig till. Den överhängande känslan var apati – var ska man ens börja? Det kändes som ett enormt projekt.

Helena Skåntorp och Jörgen Nielsen

Där såddes dock fröet som idag är familjeföretaget KanKlara.
Vi vill erbjuda en tjänst som ökar svenskarnas förmåga att klara vardagen i lägen då infrastrukturen blir nedsatt. Vi vill att det ska vara något helt annat än det vi fann när vi först började leta efter en bra lösning, att det istället är enkelt, smidigt och tryggt att göra sig förberedd – något som faller sömlöst in i livspusslet med ett par enkla klick. Och något som funkar även om man bor inne i stan.

Det är inte krångligt att vara bättre förberedd. Man behöver bara bestämma sig. Resten sköter vi.

-Helena Skåntorp, Styrelseordförande i Nielstorp AB som driver KanKlara


Med ett gemensamt samhällsengagemang och vilja att öka allas vår beredskap att klara en mindre
kris bygger nu Lina Levéen Pehrson, generation Z, tillsammans med Jörgen Nielsen, gediget
bankkunnande, och Helena Skåntorp, lång erfarenhet från storföretag, KanKlara tillsammans.