Så kommunicerar du om telefonnätet ligger nere

Så kommunicerar du om telefonnätet ligger nere

NÄR TELEFONEN INTE LÄNGRE KAN LÖSA KOMMUNIKATIONEN – DETTA ÄR VERKTYGEN OCH INFORMATIONEN DU BEHÖVER FÖR ATT KUNNA KOMMUNICERA MED OMVÄRLDEN!

Google är din bästa vän i situationer då du behöver söka information, men om internet ligger nere eller om ett strömavbrott har gjort att du inte kommer åt internet kan det bli svårare. Därför är det bra att läsa på om viktiga saker innan något händer, som till exempel hur man kommunicerar vid en samhällskris. 

De kanaler och nummer du bör lägga på minnet, eller skriva ner om minnet tenderar att svika dig, är Sveriges Radio P4 och telefonnumret 113 13 som är SOS Alarms informationsnummer. 

Sveriges Radio P4 är Sveriges beredskapskanal, därför är det väldigt viktigt att kunna komma åt den informationen även om nätet ligger nere. Se därför till att ha en laddningsbar vevradio hemma, på så sätt är du inte beroende av ditt internet eller telefonnät. 

I krissituationer är det viktigt att vara vaksam mot falsk information så var källkritisk om du söker information från andra håll! 

Var smart!

KanKlara-KrisKassen innehåller en vevradio som som kan hjälpa dig att klara de första sju dagarna i händelse av en kris.